Viktigt

Råkor                RÅKPROBEMET!

Råkorna har brett ut sig mer och mer i området och många har hört av sig till styrelsen då skränet och nedsmutsningen bara blir värre och värre.  Nu har Sjöbo kommuns miljöförvaltningen äntligen hörsammat vår vädjan om att få hit skyddsjägare Råkungar är lovliga att skjuta under perioden 10 maj till 10 juni.
Skyddsjägaren har inventerat boträden och kommer nu successivt att börja skjuta av. I skrivande stund är det ganska få ungar som är kläckta men för varje dag nu kläcks fler och fler. Skyddsjägaren kommer att befinna sig i området till och från under några veckor nu.
Råkor söker sig till platser där det människor därför där finns det mat. Det är tyvärr så att en del matar dom och inbjuder till att flera kolonier skapas. Därför vädjar vi till alla att inte mata dom. Man kan aldrig få dom att försvinna men om man regelbundet skjuter av kan man åtminstone hålla beståndet nere.

Styrelsen

sff  STRAND OCH BRYGGOR!

 Bad- och båtbryggor är nu lagda i sjön. När vår tillsynsman för badbrygga var nere och förberedde för detta möttes han av en tråkig syn. Tyvärr inte första gången!  Han är vid stranden 160 dagar om året tidiga morgnar för att tvätta badbryggan ren från fågelträck så man skall kunna gå på den. Samt städa upp, tömma soptunnorna och se till att bänkar och bord är hela. Det betyder många ideella timmar!
Hans uppgift är definitivt INTE att behöva lasta i sin privata bil; en nerkissad illaluktande madrass, hjälpligt nerknölad i en söndrig sopsäck, stor söndrig bilspoiler, svarta sopsäckar med diverse illaluktande sopor (som han måste ha utanför bilen pga av lukten tills tippen öppnar), blöjpåsar, proppfulla sopsäckar med diverse rester, bl.a.  efter en fest, söndrig solstol. Listan kan tyvärr göras mycket mycket längre!

Vandalisering av bänkar och annat händer varje badsäsong tyvärr när ungdomar tillbringar sommarkvällar där nere. Men att använda badstranden som soptipp är också en form av vandalisering.

Nu vet vi ju inte om det är våra medlemmar eller utomstående som tycker det är bekvämt att dumpa sina sopor där nere och därför får vi verkligen be våra medlemmar, som sköter sig att inte ta åt sig detta.

Styrelsen för Karups Nygård Samfällighetsförening

%d bloggare gillar detta: